فرایند تولید و نگهداری قیر اکسیده چگونه است؟ معرفی 2 روش اصلی

فرایند تولید و نگهداری قیر اکسیده

آیا در مورد فرایند تولید و نگهداری قیر اکسیده چیزی می‌دانید؟ قیر اکسیده یا دمیده از طریق گرما و دمیدن هوا به داخل برج‌های خلأ تولید می‌شود و در صنایع مختلفی کاربرد دارد؛ اما آیا می‌دانید که این نوع قیر چگونه تولید می‌شود و نحوه نگهداری از آن چگونه است؟

فرایند تولید قیر اکسیده یک پروسه بسیار مهم در شرکت‌های تولیدکننده قیر است و متخصصان همواره تمام مراحل آن را کنترل می‌کنند. ما در این مقاله مراحل تولید قیر اکسیده، روش‌های تولید و همچنین شرایط نگهداری از این نوع قیر را بیان می‌کنیم؛ پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

فرایند تولید قیر اکسیده

بر اساس راهنمای جامع فرایند تولید و نگهداری قیر اکسیده، به طور کلی مراحل تولید قیر اکسیده شامل 5 مرحله اصلی است که انجام هر مرحله به شکل صحیح، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. این مراحل عبارت‌اند از:

  • حرارت دادن قیر تا حدود 270 درجه سانتی‌گراد
  • انتقال قیرهای ذوب شده به برج‌های دمنده
  • دمیدن هوا به قیر
  • خنک کردن قیر با آب
  • بسته بندی

تولیدکنندگان قیر، در ابتدا قیرهای شل و خام را با تانکرهای مخصوص به کارخانه ارسال می‌کنند و به تانکرهای ذخیره مواد انتقال می‌دهند. برای جابه‌جایی آسان قیر از تانکر به برج‌های دمنده، مشعل‌هایی را در پایین تانکر تعبیه کرده‌اند تا قیر را به وسیله آن‌ها گرم کنند.

فرایند تولید قیر اکسیده

از آنجایی که حجم قیر در اثر دمیدن بیشتر می‌شود، جهت جلوگیری از سرریز شدن آن، برج دمنده تا 70 درصد پر می‌شود. مناسب‌ترین دما برای انجام عمل دمیدن، 265 تا 270 درجه سانتی‌گراد است. این گرما از مشعل‌های ساخته شده در قسمت پایین برج تأمین می‌شود.

با توجه به راهنمای فرایند تولید و نگهداری قیر اکسیده، در تولید قیر اکسیده برای گرم شدن تدریجی و پر شدن لوله‌ها، قیر در قسمت پایین برج به صورت یکنواخت از طریق نازل، در فاز پخش می‌شود؛ سپس عمل اکسیداسیون انجام می‌گیرد که طی آن مولکول‌های نور، بخار و گازهای فرار از برج خارج می‌شوند.

به دلیل اینکه دمای محیط طی این فرایند به‌شدت افزایش می‌یابد، خطر انفجار بسیار زیاد است. متخصصان برای جلوگیری از این مشکل، از خاموش‌کننده‌های مشعل استفاده می‌کنند؛ همچنین کاهش مقدار هوا و تزریق آب، در کنترل دمای محیط تأثیر زیادی دارد.

مطابق با راهنمای فرایند تولید و نگهداری قیر اکسیده، مرحله بعدی در تولید قیر اکسیده، نمونه‌برداری از برج و آزمایش خواص قیر است. عملیات دمیدن قیر اکسیده تا زمانی ادامه می‌یابد که به خواص مشخص شده برسد. در نهایت نیز نوبت به بسته‌بندی و آماده کردن قیرهای اکسیده جهت انتقال به فروشگاه می‌رسد.

روش های تولید قیر اکسیده

قیرهای اکسیده ممکن است با روش‌های مختلفی تولید شوند. انتخاب هرکدام از این روش‌ها، در تعیین رفتار و مشخصات قیر اکسیده نقش به سزایی دارند. دو روش متداول تولید این نوع قیرها عبارت‌اند از:

  • دمیدن مداوم
  • دمیدن ناپیوسته

هر کدام از این روش‌ها خود نیز با دو روش دیگر به نام کاتالیز و ضد کاتالیز انجام می‌شوند. در روش کاتالیز، برای کاهش زمان واکنش دمیدن، از کاتالیزگرهای شیمیایی استفاده می‌کنند.

روش دمیدن ناپیوسته به دلایلی مثل: سهولت در تغییر حالت دمیدن، تولید با درجه‌های مختلف، سهولت در تولید واحد و همچنین کم‌ هزینه‌تر بودن آن، بیشتر از روش مداوم مورد استفاده قرار می‌گیرد.

روش های تولید قیر اکسیده

نحوه نگهداری از قیر اکسیده

بر اساس راهنمای جامع فرایند تولید و نگهداری قیر اکسیده، فراهم کردن شرایط مناسب جهت نگهداری صحیح از قیر اکسیده، یکی از مهم‌ترین مسائلی است که باید به طور کامل از آن اطلاع داشت.

مهم‌ترین نکات مربوط به نگهداری از قیرهای اکسیده به شرح زیر هستند:

  • عملیات بارگیری حمل و باراندازی، باید با دقت زیادی انجام شود.
  • نحوه نگهداری انواع مختلف قیرهای اکسیده متفاوت است و باید به صورت جداگانه انبار شوند.
  • قیرهای اکسیده باید در محیط‌های تمیز، سرپوشیده و دور از آلودگی نگهداری شوند.
  • انبارهای نگهداری قیرهای اکسیده باید دور از آتش و مواد اشتعال‌زا باشند؛ همچنین لازم است سیستم اطفای حریق، جهت جلوگیری از بروز آتش‌سوزی احتمالی در انبار تعبیه شود.
  • بهتر است هنگام انجام فرایند تولید و نگهداری قیر اکسیده، هرچند وقت یک بار بشکه‌های نگهدارنده را سر و ته کرد تا از رسوب و چسبیدن گلبول‌های قیر به همدیگر جلوگیری شود.

نحوه نگهداری از قیر اکسیده

کیاپترو؛ برترین تولیدکننده انواع محصولات پتروشیمی

شرکت کیاپترو یکی از بهترین شرکت ‌های تولید کننده قیر اکسیده در ایران است. این شرکت با سابقه درخشان توانسته تا محصولات پتروشیمی متنوعی را با بهترین کیفیت ممکن به مشتریان خود عرضه کند.

شرکت کیاپترو با به‌کارگیری به‌روزترین و بهترین روش نگهداری قیر اکسیده و انواع دیگر فراورده‌های نفتی، کیفیت محصولات خود را تا زمان رسیدن به دست مشتری و مصرف‌کننده همچون روز اول حفظ می‌کند؛ درنتیجه شما می‌توانید خرید انواع قیر را با خیال راحت از این شرکت انجام دهید.

کلام آخر

فرایند تولید و نگهداری قیر اکسیده، یک روند بسیار مهم در شرکت‌های تولیدکننده قیر و فراورده‌های نفتی است که متخصصان به طور پیوسته، تمام مراحل آن را کنترل می‌کنند. قیرهای دمیده کاربرد زیادی در صنعت و مصارف مختلف دارند که نحوه نگهداری از آن، جهت حفظ کیفیت اولیه آن‌ها از اهمیت زیادی برخوردار است.

ما در این مقاله به طور کامل مراحل تولید قیر اکسیده و همچنین نحوه نگهداری درست از آن را برای شما شرح دادیم تا علاوه بر کسب اطلاعات لازم در این باره، در صورت خرید قیر اکسیده بتوانید آن را به بهترین شکل ممکن نگهداری کنید.

پرسش‌های متداول

  1. انواع روش‌های تولید قیر اکسیده چیست؟

قیرهای اکسیده به طور کلی به دو روش دمیدن مداوم و دمیدن ناپیوسته تولید می‌شوند.

  1. قیر اکسیده در چه دمایی دمیده می‌شود؟

مناسب‌ترین دما برای عملیات دمیدن قیر، 265 تا 270 درجه سانتی‌گراد است.

  1. قیر اکسیده باید در چه دمایی نگهداری شود؟

دمای 10 الی 50 درجه سانتی‌گراد، مناسب‌ترین دمای محیط نگهداری از قیر اکسیده است.

سایر مقالات:

فرایند تولید و نگهداری قیر محلول – معرفی 3 نوع قیر محلول

فرایند تولید و نگهداری قیر پلیمری – 4 مرحله تولید + قیمت

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین نوشته ها
انواع قیر در راهسازی
انواع قیر در راهسازی (3 نوع قیر مخصوص راهسازی + خرید)
قیر چگونه تولید میشود
قیر چگونه تولید میشود؟ (2 فرایند تولید قیر + نکات مهم)
موارد مصرف گیلسونایت
موارد مصرف گیلسونایت چیست؟ (5 کاربرد مهم + ویژگی‌ها و مزایا)
خرید قیر از پالایشگاه
خرید قیر از پالایشگاه و استعلام قیمت + تعرفه 2025
بهترین قیر برای تولید آسفالت گرم
بهترین قیر برای تولید آسفالت گرم {3 نوع قیر + ویژگی‌ها}
کنترل کیفیت قیر
کنترل کیفیت قیر – بررسی 10 آزمایش قیر و آسفالت
صفحه اصلیدرباره ماتماس با مافروشگاه