فرایند تولید و نگهداری قیر امولسیون چگونه انجام میشود؟ امروزه پروسه تولید قیرهای امولسیون به یکی از حساسترین مراحل برای ساخت این نوع قیرها تبدیل شده است؛ زیرا انجام درست مرحله ساخت و نگهداری از قیرهای امولسیون، تعیین کننده کیفیت آن در هنگام رسیدن به دست مشتری خواهد بود.
ما در این مقاله به تمام سؤالات شما در مورد نحوه تولید قیرهای امولسیون، نحوه نگهداری و حمل صحیح آنها و انواع روشهای تولید این نوع قیرها پاسخ خواهیم داد؛ پس تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
انواع قیر امولسیون
تنوع در نحوه انجام مراحل مربوط به فرایند تولید و نگهداری قیر امولسیون باعث شده است که بتوان انواع مختلفی از قیرهای امولسیون را تولید کرد. انواع قیرهای امولسیون کاتیونی را بر اساس مقاومت آنها در برابر شکستن به سه دسته: قیرهای تند شکن، قیرهای کند شکن و قیرهای دیر شکن تقسیمبندی میکنند.
قیر امولسیون تند شکن (CRS)
این قیرها با مصالح سنگی به سرعت واکنش میدهند و از حالت امولسیون به قیر عادی تبدیل میشوند. این قیرها بسته به نوع کاربرد خود، با موادی مثل: آب، قیر نفتی خالص، امولسیفایر زودشکن و… ترکیب میشوند. قیرهای امولسیون تند شکن، کند روانی بالایی دارند تا در سطح راه جاری نشوند.
قیر امولسیون متوسط شکن یا کند شکن (CMS)
بر اساس راهنمای جامع فرایند تولید و نگهداری قیر امولسیون، نحوه ساخت قیر کند شکن بهگونهای است که برای مخلوط کردن با مصالح دانه درشت سنگی مناسب هستند؛ زیرا پس از برخورد با سنگدانهها دچار شکستگی نمیشوند.
برای ساخت این نوع از قیرها، از امولسیفایر کند شکن استفاده میکنند. این قیرها در دمای بالا، پوشش بهتری به مصالح سنگی میدهند.
قیر امولسیون دیر شکن (CRS)
این قیرها پایداری و کارایی بیشتری نسبت به دو نوع قبلی دارند. قیرهای دیر شکن بهگونهای تولید میشوند که کند روانی پایینی دارند و میتوان آنها را با آب رقیق کرد.
مطابق با راهنمای جامع فرایند تولید و نگهداری قیر امولسیون، نحوه ساخت قیر دیر شکن به گونهای است که با رقیق کردن آن در آب، میتوان از آن در عملیات اجرایی اندودهای نفوذی و سطحی، آببندی و پوشش سطوح روسازی و… استفاده کرد.
فرایند تولید قیر امولسیون
بر اساس راهنمای فرایند تولید و نگهداری قیر امولسیون، نحوه تولید قیر امولسیون با توجه به کاربرد آن در زمینههای مختلف، متفاوت خواهد بود. به طور کلی، آب و قیر به دلیل ترکیب شیمیایی خود با همدیگر مخلوط نمیشوند؛ اما تکنولوژی ساخت امولسیون، این امکان را فراهم کرده است.
مراحل تولید قیر امولسیون به این شکل است که با استفاده از مادهای به نام امولسیفایر، ذرات قیر را به صورت باردار، در داخل آب معلق نگه میدارند تا پراکندگی آنها به صورت پایدار درآید. در اینجا قیر در آب حل نمیشود؛ بلکه بهصورت گلبولهایی ریز در داخل آب شناور میشود.
در قیرهای امولسیونی، مقدار قیر به کار گرفته شده به کاربرد آن بستگی دارد که این مقدار ممکن است از 55 درصد تا 65 درصد تغییر کند. به طور معمول، روش های تولید قیر امولسیون به شرح زیر هستند:
- روش پیمانهای: بر اساس راهنمای جامع فرایند تولید و نگهداری قیر امولسیون، در این روش مواد اولیه همچون قیر و آب، به صورت پیمانهای اندازه گیری شده و به آسیاب کلوئیدی پمپ خواهند شد. این آسیاب مواد اولیه را با سرعت بالا به چرخش در میآورد و فراورده آن، قیر امولسیون خواهد بود.
- روش پیوسته: این روش از نظر سرعت تولید، جزو بهترین روشهای تولید قیر امولسیون است؛ زیرا فرایند تولید را در زمانی بسیار کمتر انجام خواهد داد. در روش پیوسته، مواد اولیه با مقادیر مشخص شده توسط فلومتر، به صورت همزمان در داخل آسیاب کلوئیدی به قیر امولسیون تبدیل میشوند.
نحوه نگهداری از قیر امولسیون
فرایند تولید و نگهداری قیر امولسیون، دو مرحله مهم در تولید این نوع قیر هستند که انجام درست هرکدام از این مراحل، موجب تضمین کیفیت و ماندگاری قیر خواهد شد. برخی از مواردی که در رابطه با نحوه نگهداری از قیر امولسیون باید رعایت کرد به شرح زیر هستند:
- هنگام گرم شدن قیر امولسیون برای کاهش لختشدگی بهتر است آن را هم زد که به این کار، سیرکوله کردن میگویند.
- برای مطمئن شدن از سازگاری قیر امولسیون با آب، باید ابتدا مقداری از آن را آزمایش کرد.
- در هنگام انجام فرایند تولید و نگهداری قیر امولسیون، نباید هرگز امولسیونهای با انواع مختلف را با یکدیگر مخلوط کرد؛ زیرا این کار موجب خراب شدن این نوع قیر خواهد شد.
- باید قیر امولسیون را در تانکرهای تمیز ریخته و نگهداری کرد.
- نباید قیرهای امولسیون را در معرض آتش، گرما و اکسیدکنندههای قوی قرار داد.
- از سیرکوله کردن پی در پی قیر امولسیون خودداری شود؛ زیرا ممکن است ویسکوزیته آن کاهش یابد و هوا وارد آن شود.
- قبل از مصرف این نوع از قیرها، باید ابتدا حتماً خوب مخلوط شود تا مادهای یکدست به دست آید.
کیا پترو؛ تأمینکننده برتر فراوردههای نفتی و پتروشیمی
شرکت کیاپترو یکی از بهترین و معتبرترین شرکت های تولید کننده قیر امولسیون در ایران است. این شرکت با تکیه بر دانش خود توانسته، موفق به تولید انواع فراوردههای نفتی و پتروشیمی با بهترین فرمولاسیونهای روز دنیا شود. شما میتوانید با خیال راحت خرید انواع قیر مورد نیاز جهت مصارف مختلف خود را از این شرکت انجام دهید.
کلام پایانی
فرایند تولید و نگهداری قیر امولسیون، یکی از مهمترین فرایندهای بسیار حساس در کارخانههای تولیدکننده انواع قیر است. قیرهای امولسیون یکی از پرطرفدارترین قیرهای موجود در بازار هستند که فرایند تولید آنها توسط متخصصان، به طور پیوسته کنترل و نظارت میشود.
ما در این مقاله به بررسی و تشریح کامل انواع روشهای تولید قیرهای امولسیون، بهترین روش نگهداری قیر امولسیون و همچنین انواع مختلف این قیرها پرداختیم تا شما بتوانید در صورت خرید آنها، تمامی اطلاعات مربوط به این نوع قیر را بدانید.
سؤالات متداول
- بهترین روش اضافه کردن آب به قیر امولسیون چیست؟
بهتر است آب را به آهستگی به قیر اضافه کرد. هرگز نباید قیر امولسیون را به تانکر آب اضافه کنید.
- انواع روش های تولید قیر امولسیون کدام اند؟
روش پیوسته و روش پیمانهای، دو روش متداول تولید قیرهای امولسیون هستند.
- آیا میتوان قیر امولسیون تند شکن را با آب رقیق کرد؟
هرگز نباید قیرهای تند شکن را با آب رقیق کرد.
سایر مقالات:
بهترین شرکت تأمین کننده قیر محلول + لیست قیمت قیر محلول در 2024
بدون دیدگاه